Wil je meer of minder betalen voor beter ?


Er is iets vreemd aan de hand met SaaS (software as a service) en IaaS (Infrastructuur as a Service). Voor beide systemen heeft men de indruk willen wekken dat het goedkoper is on-line toepassingen te gebruiken en zeker geen infrastructuur op kantoor neer te poten maar deze ergens te huren in een datacenter.

Je vraagt je af waarom men op het gevoel van “goedkoop” wil spelen als aanbieder van iets waar ik alvast extra centen voor over heb. Iets wat je meer zekerheid biedt, iets wat geen onderhoud vraagt, een concept dat mij spijkerharde garanties biedt… Waarom zou ik dat dan goedkoper willen ?

Als je als leverancier iets meer te bieden hebt, speel dan niet op de prijs of de perceptie van de prijs. Klanten zijn gerust bereid om méér te betalen als ze méér krijgen. En vergeet niet: iedere cent korting is een cent minder winst, dat is de keiharde waarheid. Prijs is nooit een goede drijfveer.

Dus, cloudtoepassingen moeten niet per sé de illusie creëren goedkoper te zijn, ze moeten de gebruiker wel meer zekerheden bieden qua veiligheid, beschikbaarheid en continuiteit.

Advertenties

One response to “Wil je meer of minder betalen voor beter ?”

 1. peter daneels says :

  100 % mee eens
  IT is vandaag echter zo complex en vervolgens duur geworden, dat het voor de hand liggende argument, te vaak, prijs is geworden.
  maar inderdaad….een echte cloud oplossing is vaak vele male beter ( que veiligheid-functionaliteit-beschikbaarheid, …) dan de traditionele oplossingen.
  Wie doet beter dan Google met een 99.98 % uptime voor Google Apps in 2010 ?
  Mijn inziens is het allerbelangrijkst argument dat een cloud oplossing vaak simpelweg pure noodzaak wordt. Succes van bedrijven hangt af van de manier waarop ze inhaken op verschillende kennisstromen, medewerkers hebben hiervoor de juiste tools nodig, anywhere, anytime acces, samenwerken, documenten delen, ….dit alles binnen en buiten het bedrijf…zeker ook met uw klanten….huidige systemen beletten vandaag vaak efficiënt samenwerken of maken dit heel erg moeilijk en duur
  Kortom, cloud is vaak EN goedkoper EN beter, maar bovenal, het wordt gewoon een NOODZAAK

  peter-www.koma.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s