Vergeet publiciteit, verzorg de klant.


Advertenties beloven je keer op keer de hemel op aarde. Ze scheppen een verwachtingspatroon, garanderen het opperste geluk. Als je éénmaal met het product of de dienst in aanraking komt dan kan de minste tegenslag of tekortkoming een negatieve invloed hebben op je beleving en voel je je bedrogen door zoveel beloftes.

Investeer je zuurverdiende centen liever in je klanten. Zij zullen, eens ze enthousiast zijn, een veel objectievere boodschap uitdragen die een heel ander, meer rekbaar, verwachtingspatroon creëert.

Beloon je klanten, houd ze op de hoogte, informeer ze, leg ze in de watten. Jouw boodschappen juist “cibleren”, analyseren wie jouw ambassadeurs zijn, wat de verbanden zijn tussen de verschillende klanten en hoe ze zich tegenover elkaar verhouden (collega, klant, leverancier) is informatie die je uit je ERP-systeem moet kunnen halen.

Maak dus geen publiciteit maar investeer in de word of mouth en denk ook aan de word of mouse, je social media strategie …

Advertenties

2 responses to “Vergeet publiciteit, verzorg de klant.”

  1. Jeroen Persyn says :

    Leuke post! Conversation! Een persoonlijk telefoontje, e-mailtje,… kan soms wonderen doen bij klanten.

  2. Marc Bink says :

    Hier ben ik het nu eens 100% mee eens. Wij zijn jaren geleden afgestapt van publiciteit in vaktijdschriften, deelname aan nutteloze beurzen etc. We hebben geïnvesteerd in Opendeurdagen en verzorgen op deze dagen de aanwezige klanten en potentiële klanten uitzonderlijk.
    Op deze wijze weten we dat gemaakte inspanningen en de gemaakte uitgaven rechtstreeks bij de klanten komen.
    Een relatie die met een prettig gevoel (persoonlijk en commercieel) naar huis terugkeert, vertelt dit ook verder aan zijn collega’s. Volgende maal brengt hij deze collega’s misschien mee ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s