Eens anders denken kan geen kwaad.


Zullen we vanaf heden eens ander gaan denken wanneer we morgen voor de aanschaf staan van nieuwe machines, een nieuw interieur, een nieuwe bestelwagen of nieuwe software ? Laat ons dan misschien eens denken in termen van wat het voordeel is van onze investering voor onze klant.

In onze communicatie hebben we het vaak over “what’s in it for the customer” terwijl we als toeleverancier aan bedrijven eerder zouden moeten denken aan “what’s in it for the customer of the customer”.

Vaak hoor je spreken over return, over ROI (on investment). Wel, een mooie manier om de return te berekenen zou kunnen zijn: op welke manier hebben de investeringen er voor gezorgd dat mijn klantentevredenheid is gegroeid, dat er een hoger omzet is bereikt, dat er een ander, beter en winstgevender soort publiek wordt aangetrokken.

Ondernemen was toch waarde creëren, dat hebben we allemaal geleerd, neen ? Wel, bepaal welke waarde je creëert bij het inplannen van investeringen, bij het nemen van dergelijke cruciale beslissingen. Kijk dan meteen hoeveel waarde je krijgt én creëert voor welke grootte van investering.

Ik lees graag uw reacties.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s